Ilya-Toornvliet-Stadstuinier-Rotterdam

ILYA TOORNVLIET – SAMENWERKING MET DE KLANT

Ik vind het belangrijk dat mijn klanten zelfstandig verder kunnen met hun tuin. Mijn rol is eigenlijk niet meer dan het helpen bij het analyseren van de problemen bij de ontwikkeling van de tuin. Het vertalen van wensen in een heldere structuur en het aanbrengen van een goede basis voor verdere ontwikkeling. Aan de particulier zal ik daarom soms vragen of het mogelijk is om samen aan de uitvoering of het ontwerp te werken. Zelfs de meest tuinonzekere mensen voelen zich na korte tijd vrij om ‘zomaar’ iets uit te proberen. Al meewerkend en -denkend in je eigen tuin wordt ook snel duidelijk waarom sommige problemen (vaak vanwege de ondergrond) bestaan en hoe je ze zou kunnen omzetten.

Ilya-Toornvliet-Stadstuinier-in-Rotterdam

ACHTERGROND & INSPIRATIE

Na 10 jaar te hebben gewerkt als 3D vormgever en softwaredocent, werk ik sinds 2008 als ecologisch hovenier. Met de natuurspeeltuinen die ik als stadstuinier aanleg, grijp ik terug op het speelplezier van mijn vroege jeugd. Ik wil dat de kinderen van nu net zo vrij kunnen spelen als ik vroeger.

De avontuurlijke wandelingen en vistochtjes die ik als 6-jarige met mijn grootvader maakte, hebben de kiem gelegd voor mijn fascinatie met natuurlijke tuinen en speeltuinen. Een tweede bron van inspiratie zijn de zanderige bouwkavels rond de flat waar ik als kind woonde. In de blubber rondspringen, kikkers en mierennesten zoeken, vlotten en hutten bouwen, van zandbergen afspringen, vuurtjes stoken… Iedere dag konden wij, de buurtkinderen, eindeloos onze gang gaan. Dat gun ik ook de kinderen van vandaag.

OPLEIDING EN ERVARING

OPLEIDING

In 2008 ben ik als leerling aangeschoven bij de ecologisch hoveniers Alexandra Cornelissen en Frits van der Laan van Groenling Stedelijke Natuur in Gouda. Het grootste deel van mijn basiskennis heb ik te danken aan de 3 jaar dat ik met hen samenwerkte. Met Frits en Alexandra onderhield ik het Heempad in Gouda en leerde ik natuurspeeltuinen aan te leggen voor scholen en kinderdagverblijven. Ook leerden zij me bloemrijke, natuurlijke tuinen (en tuintjes) ontwerpen en aanleggen voor particulieren.

ERVARING

Sinds 2011 heb ik als de Stadstuinier mijn eigen bedrijf in de regio Rotterdam. Soms werk ik alleen, maar meestal werk ik samen met collega ecologen, timmermannen en -vrouwen, ontwerpers en beeldend kunstenaars. Al naar gelang de behoefte van het project. Iedere tuin en speeltuin is anders, omdat de wensen van de opdrachtgevers en het stuk land waar ik mee aan de slag ga nooit hetzelfde zijn. Dit maakt dat ik voortdurend kan experimenteren en bijleren en dat vind ik geweldig. Soms moet (mag) ik iets heel bijzonders ontwerpen en dat aspect van mijn werk zorgt voor leuke verrassingen.

Hoe kan ik u helpen de tuin of natuurspeelplaats te creëren die bij u past? Ik bespreek het graag met u.
Neem via de knop contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Ilya-Toornvliet-Stadstuinier-Rotterdam

ILYA TOORNVLIET – SAMENWERKING MET DE KLANT

Ik vind het belangrijk dat mijn klanten zelfstandig verder kunnen met hun tuin. Mijn rol is eigenlijk niet meer dan het helpen bij het analyseren van de problemen bij de ontwikkeling van de tuin. Het vertalen van wensen in een heldere structuur en het aanbrengen van een goede basis voor verdere ontwikkeling. Aan de particulier zal ik daarom soms vragen of het mogelijk is om samen aan de uitvoering of het ontwerp te werken. Zelfs de meest tuinonzekere mensen voelen zich na korte tijd vrij om ‘zomaar’ iets uit te proberen. Al meewerkend en -denkend in je eigen tuin wordt ook snel duidelijk waarom sommige problemen (vaak vanwege de ondergrond) bestaan en hoe je ze zou kunnen omzetten.

Ilya-Toornvliet-Stadstuinier-in-Rotterdam

ACHTERGROND & INSPIRATIE

Na 10 jaar te hebben gewerkt als 3D vormgever en softwaredocent, werk ik sinds 2008 als ecologisch hovenier. Met de natuurspeeltuinen die ik als stadstuinier aanleg, grijp ik terug op het speelplezier van mijn vroege jeugd. Ik wil dat de kinderen van nu net zo vrij kunnen spelen als ik vroeger.

De avontuurlijke wandelingen en vistochtjes die ik als 6-jarige met mijn grootvader maakte, hebben de kiem gelegd voor mijn fascinatie met natuurlijke tuinen en speeltuinen. Een tweede bron van inspiratie zijn de zanderige bouwkavels rond de flat waar ik als kind woonde. In de blubber rondspringen, kikkers en mierennesten zoeken, vlotten en hutten bouwen, van zandbergen afspringen, vuurtjes stoken… Iedere dag konden wij, de buurtkinderen, eindeloos onze gang gaan. Dat gun ik ook de kinderen van vandaag.

OPLEIDING EN ERVARING

OPLEIDING

In 2008 ben ik als leerling aangeschoven bij de ecologisch hoveniers Alexandra Cornelissen en Frits van der Laan van Groenling Stedelijke Natuur in Gouda. Het grootste deel van mijn basiskennis heb ik te danken aan de 3 jaar dat ik met hen samenwerkte. Met Frits en Alexandra onderhield ik het Heempad in Gouda en leerde ik natuurspeeltuinen aan te leggen voor scholen en kinderdagverblijven. Ook leerden zij me bloemrijke, natuurlijke tuinen (en tuintjes) ontwerpen en aanleggen voor particulieren.

ERVARING

Sinds 2011 heb ik als de Stadstuinier mijn eigen bedrijf in de regio Rotterdam. Soms werk ik alleen, maar meestal werk ik samen met collega ecologen, timmermannen en -vrouwen, ontwerpers en beeldend kunstenaars. Al naar gelang de behoefte van het project. Iedere tuin en speeltuin is anders, omdat de wensen van de opdrachtgevers en het stuk land waar ik mee aan de slag ga nooit hetzelfde zijn. Dit maakt dat ik voortdurend kan experimenteren en bijleren en dat vind ik geweldig. Soms moet (mag) ik iets heel bijzonders ontwerpen en dat aspect van mijn werk zorgt voor leuke verrassingen.

Hoe kan ik u helpen de tuin of natuurspeelplaats te creëren die bij u past? Ik bespreek het graag met u.
Neem via de knop contact op voor een vrijblijvende afspraak.