SCHUUR MET GROEN DAK EN VIJVER

Ecologisch-tuinontwerp-Den-Haag

project: schuur en vijver
ontwerp: de Stadstuinier
aanleg: De Stadstuinier
oppervlakte: 120 m2
jaar van aanleg: 2013

De eigenares van deze tuin houdt enorm van tuinieren en weet precies wat ze wil. Haar eerste vraag aan mij was om een eenvoudige schuur met groendak te bouwen. Later kwam daar een vijver bij.

De schuur ligt iets verzonken halverwege de tuin. Het dak begint op borsthoogte en loopt vrij steil op, waardoor er vanaf het terras mooi zicht is op de begroeiing. Behalve sedum, groeien er margrieten, symphytum, muurbloem, en bieslook op het dak. De begroeiing wordt jaarlijks uitgebreid met wat er komt aanwaaien vanuit de tuin. Vanwege allergie worden de grassen eruit gewied.
De meeste mensen gunnen het water in de tuin een ondergeschikte plek maar hier is het omgekeerde het geval. De vijver domineert en beslaat minstens 25% van het oppervlak. Hij is ongeveer 6 meter lang, 2 meter breed en verloopt van een natte oever naar 1.5m diep op het diepste punt. Hierdoor kan er een gevarieerde begroeiing ontstaan.

De vijver heeft geen pomp. Het dak van de schuur watert via de overloop van een regenton af in het moerasgedeelte en vult zo de vijver extra aan.

Ecologisch tuinadvies en tuinontwerp door De Stadstuinier Rotterdam
Ecologisch tuinadvies en tuinontwerp door De Stadstuinier Rotterdam
Ecologisch tuinadvies en tuinontwerp door De Stadstuinier Rotterdam